Mårten Gås-meny

Mårten gås-meny

Mårten gås kan man i Sverige spåra ända tillbaka till mitten av 1500-talet och då till Stockholm och inte Skåne som det är förknippat med idag. Det moderna receptet med kombinationen stekt gås och svartsoppa går tillbaka till 1850-talet då det introducerads på charkuterier i huvudstaden. Äppelkaka som efterrätt blev populärt strax efter och det kan vi ju förstå, en magisk kombination.

Mårten gås har en särskild plats i våra hjärtan här på Sofina.
Inte för att Mårten har fått sitt namn efter helgonet Martin (av Tours) eller för att Mårten gås firas på Martinsdagen. Man skulle ju kunna tro det, men det är för att sedan Sofinas start har vi gjort denna fantastiska rätt och genom åren förädlat vårt recept som gjort att vi nu har långresa kunder som vill ta del av detta historiska arv. Ni som brukar äta vår Mårten gås vet vad som väntas och ni nya kära kunder kan se fram emot en årlig tradition, för det här vill ni göra om!

Gör din beställning online eller ring och beställ på 031-201452. Det går också bra att maila in er order på info@sofina.net

Allergener

Värmebeskrivning Mårten Gås

Minsta antal: 1 person
Förrätt, varmrätt & Dessert, per person : 510:-

 

Sofinas vinrekommendationer:
Till förrätten: Blandy’s, Colheita Malmsey, Madeira (Portugal) 7833 (500 ml) 177:-
Till varmrätten: Black Stallion, Los Carneros Pinot Noir (USA) 2235 (750ml) 209:- 
Till desserten: Acinatium, Recioto di Soave (Italien), 2395 (375ml) 149:-

 

Premiär onsdag den 5 november

Menyn går att beställa till onsdag 5 november tom lördag 14 november.
Vi ber ödmjukast om så tidig bokning som möjligt och vi reserverar oss för eventuell fullbokning. Söndagsöppet på Fars dag 8 november klockan 11-16.

Hjärtligt välkommen med din beställning önskar Martin och Stefan med medarbetare!

Namn:
Telefon:
E-post:
Datum för upphämtning

Kl.
Beställ
Stäng Sofinas webb-butik
Beställ hem allt från färdiga rätter till läckerheter från butiken i vår webb-butik, med fri till reducerad leveranspris för köp över 1000:- Gå till butikenCatering - Fri leverans

Under rådande omständigheter är det klokt att undvika stora folksamlingar. Beställ din påse med godsaker med hemleverans i stället. OBSERVERA! Fri leverans gäller enbart vid bokning via vår webb-butik och inte från övrigt sortiment. Vid fri leverans levereras maten någon gång mellan 10-14 och all mat kommer kall för egen uppvärmning. Tänk även på att våra rätter klarar minst tre dagar i kyl och går givetvis utmärkt att frysa.

Läs mer om erbjudandet här

Vi fakturerar ditt företag eller betala via swish som privatkund. Samtliga priser inkl moms. Boka din order på www.sofina.net eller 031-201452 - Varmt välkomna!

Klicka här för att läsa om vår hantering gällande Corona / COVID-19