Mårten gås-meny
Mårten gås kan man i Sverige spåra ända tillbaka till mitten av 1500-talet och då till Stockholm och inte Skåne som det är förknippat med idag. Det moderna receptet med kombinationen stekt gås och svartsoppa går tillbaka till 1850-talet då det introducerads på charkuterier i huvudstaden. Äppelkaka som efterrätt blev populärt strax efter och det kan vi ju förstå, en magisk kombination.
Mårten gås har en särskild plats i våra hjärtan här på Sofina.
Inte för att Mårten har fått sitt namn efter helgonet Martin (av Tours) eller för att Mårten gås firas på Martinsdagen. Man skulle ju kunna tro det, men det är för att sedan Sofinas start har vi gjort denna fantastiska rätt och genom åren förädlat vårt recept som gjort att vi nu har långresa kunder som vill ta del av detta historiska arv. Ni som brukar äta vår Mårten gås vet vad som väntas och ni nya kära kunder kan se fram emot en årlig tradition, för det här vill ni göra om!
Gör din beställning online eller ring och beställ på 031-201452. Det går också bra att maila in er order på
info@sofina.net
Sofinas vinrekommendationer:
Till förrätten: Blandy’s, Colheita Malmsey, Madeira (Portugal) 7833 (500 ml) 177:-
Till varmrätten: Black Stallion, Los Carneros Pinot Noir (USA) 2235 (750ml) 209:-
Till desserten: Acinatium, Recioto di Soave (Italien), 2395 (375ml) 149:-
Premiär onsdag den 5 november
Menyn går att beställa till onsdag 5 november tom lördag 14 november.
Vi ber ödmjukast om så tidig bokning som möjligt och vi reserverar oss för eventuell fullbokning. Söndagsöppet på Fars dag 8 november klockan 11-16.
Hjärtligt välkommen med din beställning önskar Martin och Stefan med medarbetare!